Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Släpvagn Belysning

Här hittar du allt inom släpvagnsbelysning. Rätt belysning är en förutsättning för att du ska kunna framföra din släpvagn på ett tryggt och säkert sätt. 

Här hittar du alla tillbehör och produkter du kan tänkas behöva till ditt släp. Allt från lyktglas, LED-lampor och positionsljus till reflexer, kablar, kontakter och mycket mer. 

Osäker på hur du hittar rätt belysning? Ta gärna hjälp av oss i chatten och kolla in vår belysningsguide.

Komponenter av släpvagnsbelysning

Något att komma ihåg är att det faktiskt är ett lagkrav att din släp är utrustat med rätt typ av belysning, precis som din bil. De komponenter du behöver utrusta ditt släp med är:

  • Positionslyktor röda, bak - Två st.
  • Reflexskyltar röda, bak - Två st.
  • Sidomarkeringsreflexer orangegula.
  • Körriktningsvisare orangegula - Två st.
  • Reflexskyltar vita, fram - Två st.
  • Positionslyktor vit, fram - En eller två beroende på hur mycket släpet skjuter ut i sidled. 

Dessutom behöver du utrusta släpet med en släpvagnskontakt och, vid behov:

  • Dimljus
  • Skyltbelysning
  • Backljus

Tänk på detta när du byter släpvagnsbelysning

En sak du behöver tänka på om det är dags att byta belysning är vilken modell du ska använda. Du kan nämligen inte bara byta till vilken lampa som helst. 

Om det är så att en av två baklampor behövs bytas så behöver byta du till samma modell som den som fortfarande fungerar. Du får inte ha en modell till vänster och en annan till höger. Vill du av någon anledning välja en annan modell på lampa så behöver du byta båda lamporna.

Varför välja LED?

Om du har möjlighet att välja typ av belysning rekommenderar vi verkligen att du väljer LED. LED-lamporna har flera fördelar jämfört med klassiska glödlampor.

Kostnadseffektivt

LED-lamporna kan vara lite dyrare att köpa in men du sparar snabbt in den extra kostnaden. En LED-lampa behöver betydligt mindre el för att lysa och håller därför betydligt längre än en vanlig glödlampa. I längden blir alltså LED ett betydligt mer kostnadseffektivt val. 

Mindre arbete

Det är betydligt enklare att byta en LED-lampa än det pilliga arbete som krävs när det är dags att byta ut en liten, liten glödlampa. Och med tanke på att LED håller betydligt längre kommer du inte ens behöva byta särskilt ofta - skönt, eller hur?

Vattentäta

De flesta LED-lampor är för det mesta helgjutna. Det finns alltså inga lösa delar med små mellanrum där vatten kan tränga igenom. LED-belysning är alltså vattentät vilket är positivt med tanke på hur många släp som förvaras utomhus. 

Klarare ljus

Sist men inte minst upplever många att LED avger ett betydligt klarare och tydligare ljus vilket så klart är extra fördelaktigt de gånger du är ute på vägarna när sikten är sämre eller under kvällstid. 

Filtrera
623 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 623 produkter
Visar 48 av 623 produkter