Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Stödhjul

Här hittar du underhållsfria stödhjul och stödben för alla typer av släp. Dags att byta stödhjulet på din släpvagn, husvagn eller båttrailer? Vi har stödhjulet du behöver. Här hittar du också alla tillbehör som underlättar din hantering, till exempel praktiska stödplattor och handtag.

Är du osäker på vilket stödhjul som passar bäst för ditt släp? Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig hitta rätt. 

Stödhjul av hög kvalitet

Alla våra stödhjul håller en hög kvalitet. De flesta är tillverkade i Sverige och utvecklade just för att hålla länge även vid tung belastning. Till exempel är många stödben förstärkta med en tjockare plåt just för att klara tunga laster och smällar. Däcken är rejälare och fälgarna kraftigare än på många andra stödhjul. 

Dessutom är de flesta hjulen utrustade med en gummihätta som förhindrar att fukt och damm tränger in. På det viset är du extra skyddad mot rost och andra förslitningsskador. 

Stödben för enklare hantering

Syftet med stödhjulet är att du ska kunna hantera släpet enklare när det inte sitter kopplat till bilen. Det underlättar när du ska ställa undan släpet hemma eller när du ska ställa husvagnen på plats på campingplatsen. Stödbenet gör det också enklare att koppla på och av släpet, du behöver inte lyfta upp släpet på dragkroken. 

Du monterar stödhjulet med hjälp av en klämma som nyper åt stödhjulet och håller det uppfällt under tiden du framför släpet. 

Ibland kan du befinna dig i situationer där problem uppstår. Till exempel att stödhjulet av någon anledning inte når ner till marken. Då kan det vara bra att använda något av våra förlängda stödhjul där stången är en decimeter längre. Är du osäker på hur mycket kultryck du utsätter dragkulan för har vi stödhjul med inbyggd viktindikator. 

Vi har lösningar och tillbehör för de flesta problem. Ska du ställa upp ditt släp och har behov för extra stöd har vi smidiga stödplattor för just ett sånt ändamål. Rangerar du ofta släpet för hand har vi ett smart handtag du fäster på stödhjulet som underlättar hanteringen.

Hitta rätt stödhjul till ditt släp

När det är dags att byta stödhjul på släpet är det några saker att ta hänsyn till. Det första är vilken dimension på stången som passar ditt släp. För vanliga släpvagnar är 48 mm i diameter standardmåttet. Öppna släp, bursläp och liknande släp du framför med en vanlig personbil faller in i den här kategorin. När det kommer till lite större släp som biltransporter, husvagnar, hästtrailers eller entreprenadvagnar är stången vanligtvis större. För den här typen av släp är 60 mm i diameter standardmåttet.

Det bästa är givetvis om du har möjlighet att själv mäta vilket mått du har på släpet. Har du inte möjlighet att göra det, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig hitta rätt stödhjul

En annan sak du behöver ta hänsyn i valet av stödhjul är släpets maxvikt. Skulle du köpa ett stödben som inte orkar belastningen från ett fullastat släp blir du snabbt begränsad i hur du kan använda släpet och risken att stödhjulet slits fortare eller går sönder är högre. Du behöver även ta hänsyn till hur högt ditt släp är. Ett stödhjul som inte når ner till marken är inte till mycket hjälp.

Filtrera
24 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 24 produkter
Visar 24 av 24 produkter