Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Baklykta

Lys upp ditt släp med baklyktor av högsta kvalitet. På trailerhuset.se hittar du ett brett sortiment av lyktor i olika stilar och modeller för alla släp på marknaden. Tillverkade av hållbart och korrosionsbeständigt material ger dessa lampor förbättrad synlighet och pålitlig prestanda under alla förhållanden. Här hittar du kompletta baklyktor med lyktglas och lamphus för de tillfällen du behöver byta ut en trasig lykta.

Varför behövs baklyktor?

Baklyktorna är placerade baktill på släpvagnen och har till uppgift att uppmärksamma och varna andra förare om din närvaro på vägen. Utöver ett fast sken har baklyktan också en reflex i lyktglaset. Detta hjälper till att garantera din och andra förares säkerhet genom att minska risken för en kollision. 

Numera har de flesta baklyktor även ytterligare funktioner i en och samma lykta. Det kan till exempel finnas både blinkers och nummerplåtsbelysning inbyggt. Men även dimljus och backljus kan vara inkluderat i en baklykta. Genom att investera i rätt ljus kan du skydda dig själv, din släpvagn och dina medtrafikanter.

Tänk på detta när du väljer baklyktor till släpvagnen 

När du väljer baklyktor till släpvagnen finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Bestäm först vilken typ av lampor du behöver, till exempel LED eller glödlampor. Du bör också överväga storleken, stilen och färgen på lamporna för att matcha din trailer. 

Se dessutom till att leta efter lampor som är vattentäta och korrosionsbeständiga så att de tål väder och vind.

Byta baklykta 

Baklyktor finns i två olika utföranden. Antingen med kabelgenomföring där du ansluter släpvagnens kablage direkt in i lampan med flatstift alternativt med bajonettkontakt. Bajonettkontakt innebär att det finns en kontakt på baksidan baklyktan som du snabbt och enkelt lossar för att byta hela lyktan.

Att sedan byta baklykta är en relativt enkel process. 

Ta först bort de gamla lamporna och koppla bort alla kablar. Installera sedan de nya lamporna och anslut kablarna. Testa slutligen lamporna för att se till att de fungerar korrekt. Se till att följa alla säkerhetsföreskrifter och se tillverkarens instruktioner för installation.

Kom ihåg att båda baklyktorna måste vara av samma modell. Har du en trasig baklykta och byter till en ny modell måste du alltså byta båda baklyktorna.

Filtrera
118 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 118 produkter
Visar 48 av 118 produkter