Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Påskjutsdämpare

Här hittar du påskjutsdämpare till på påskjutaren på bromsade släp. En väl fungerande påskjutsdämpare är en förutsättning för en säker och bekväm körning. 

Vi på trailerhuset.se har påskjutsdämpare de flesta typer av släpvagnar. Måtten som anges nedan avser nfästningsbulthålens center till centermått i mm. Kontakta oss gärna om du är osäker på vilken dämpare som passar till just din släpvagn.

Vad gör en påskjutsdämpare?

Påskjutsdämparen är en den av påskjutsbromsen och bidrar till att inbromsning av släpet sker på ett mjukt och smidigt sätt. Påskjutaren och påskjutsbromsen sitter i släpvagnens chassi och påminner av ett litet hus. I det här huset sitter ett dragrör som sitter fast i bilen via kulhandsken.

När bilen accelererar dras röret ut och när du bromsar in åker röret tillbaka in i påskjutaren. Här kliver påskjutsdämparen in i bilden och sänker farten på röret och säkerställer på så sätt att rörigt inte rör sig ryckigt.

Hitta rätt påskjutsdämpare

Är du osäker på vilken påskjutsdämpare som passar din släpvagn? Enklaste sättet att hitta rätt dämpare är genom att du skriver in släpets registreringsnummer i vår reservdelsväljare här ovan.

Skulle det inte fungera eller om du av någon anledning inte vet registreringsnumret kan du titta på din nuvarande påskjutare. Där finns det ofta en skylt med fabrikat och modellnummer. Det borde leda till att du hittar vilken reservdel du behöver. Är du fortfarande osäker ta gärna kontakt med oss så kan vi hjälpa dig att hitta rätt produkt.

Byta påskjutsdämpare

I takt med att din påskjutsdämpare slits kommer det till slut vara nödvändigt att byta dämparen. Är du någorlunda händig är det här något du klarar av att lösa på egen hand.

  1. Börja med att lossa på släpets kulhandske. Kulhandsken är fäst med bultar som kan vara lite olika placerade beroende på modell. 
  2. När kulhandsken är borta behöver du ta bort bälgen som täcker den bakre bulten som håller fast påskjutsdämparen i dragröret. 
  3. Lossa den sista bulten och för ut påskjutsdämparen.
  4. För in den nya dämparen och säkra fast påskjutsdämparen med den bakre bulten.
  5. Trä tillbaka bälgen över den bakre bulten och sätt tillbaka kulhandsken.
  6. Glöm inte att smörja påskjutet med en fettspruta innan du avslutar arbetet.
Filtrera
65 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 65 produkter
Visar 48 av 65 produkter