Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Bromsback

Bromsbackar av hög kvalitet utgör själva grunden för trygg och säker släpvagnskörning, oavsett hur tung last du har. Här hittar du ett brett utbud av bromsbackar från Valeryd till släpvagn, husvagn, trailer och hästtransport. 

Hitta rätt bromsback för just din släpvagn. Måtten på produkterna avser diameter x bredd i mm. Säljs i förpackningsstorlek enligt bild. 

Hållbara bromsbackar av hög kvalitet

Våra bromsbackar är tillverkade med en unik teknologi som innebär att beläggen klarar höga påfrestningar bättre än många andra backar på marknaden.

Detta ger våra bromsbackar en oslagbar hållbarhet och livslängd men framför allt styrka och trygghet. Bromsbeläggen på Valeryds bromsbackar lossnar aldrig oavsett belastning. 

Du kan lugnt framföra din last och vara trygg i att bromsbackarna gör det de ska. Även om du skulle köra lite för fort på motorvägen med ett fullastat släp och tvingas göra en akut inbromsning kommer bromsbackarna du monterat att stå pall.

Pressade - inte limmade

Till skillnad mot andra bromsbackar på marknaden där bromsbelägget limmas fast som en separat del byggs bromsbeläggen du hittar hos våra bromsbackar upp genom att pressas med hög kraft mot bromsbacken.

Förstärkta med X-ribbor

För att uppnå ännu större styrka i bromsbackarna har vi även utvecklat längre ”X-ribbor” i de bärande bromsbackarna. Denna X-design är ihålig på sidan av bromsbeläggen så att täckmaterialet kan rinna in i hålrummen och pressas samman, detta medför ytterligare garanti för styrka och hållbarhet.

Underhåll av bromsbackar

Hur ofta du behöver byta bromsbackarna beror givetvis på hur ofta du använder din släpvagn och hur stor belastning du utsätter den för. Genom att sköta om och underhålla dina bromsbackar kan du förlänga hållbarhetstiden och verkligen få ut det yttersta av dina bromsbackar.

Minst en gång om året bör du gå igenom och kontrollera dina bromsar. Justera bromsarna och ge alla lager och rörliga delar en grundlig genomsmörjning. Passa även på att mäta bromsbeläggets yta. Om det återstår två mm eller mindre är det dags att byta bromsbackarna.

Byta bromsbackar själv

Att byta bromsbackar själv är inte särskilt svårt men det är några moment du behöver ha i åtanke. Det viktigaste är att du känner till från vilken leverantör dina bromsbackar kommer ifrån. Idag finns det många olika varumärken på marknaden och hur dessa byts kan skilja sig åt. Använd gärna vår guide om hur du byter bromsbackar själv.

Filtrera (0)
Visar 54 produkter
Visar 48 av 54 produkter