Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Släpvagnslås

Ett bra släpvagnslås är en god investering som skyddar ditt släp mot oönskade stölder och ger dig ro om nätterna. Här hittar du ett brett utbud av stöldlås och släpvagnslås till släp och husvagnar för de flesta behov.

Skydda släpet med ett säkert lås

Stölder av släpvagnar är ett problem som tyvärr bara blir större och större. Det är därför än viktigare nu för tiden att du gör vad du kan för att skydda ditt släp. Ett släpvagnslås är ett de bästa och kanske mest kostnadseffektiva sätten. 

Många stölder sker faktiskt för att möjligheten finns där. Tillfället gör tjuven, så att säga, och även ett enklare lås kan avskräcka och förhindra en stöld. Så även om du känner dig helt hundra på att ingen kommer stjäla just ditt släp så finns alltid risken där om släpet står olåst. Bara att du slipper känna dig osäker är värt investeringen. Dessutom ska du komma ihåg att många försäkringar inte gäller om släpet stor olåst. 

Släpvagnslås godkända av SSR

Som du märker anges det på vissa släpvagnslås att de är godkända av SSR (ibland kan det även stå SBCS-godkänd). Detta är produkter som har blivit certifierade av Stöldsskyddsföreningen och garanterar att de håller en viss kvalitet samt lever upp till lagar, standarder och andra krav. Många försäkringsbolag kräver också att du använder ett godkänt släpvagnslås.

Enklare släpvagnslås

Alla släpvagnslås är inte certifierade av SSR men det behöver inte betyda att det är dåliga lås. Här på trailerhuset.se hittar du flera enklare stöldlås som samtidigt håller en god kvalitet. Beroende på vilka behov och förutsättningar kan ett enklare släpvagnslås vara helt rätt val för dig.

När gäller försäkringen?

Den stora frågan när det kommer till att välja ett enklare släpvagnslås eller ett som är godkänt av SSR är, vad säger försäkringsbolaget? 

Det bästa är att du kontaktar ditt försäkringsbolag och kontrollerar exakt vilka villkor de har. Det kan nämligen skilja sig åt beroende på var och hur du ställer upp din släpvagn. Om det står parkerat på en allmän plats eller på ett låst, inhägnat boende. I vissa fall kan du även behöva kunna låsa släpet även när det är monterat på din bil, om du ska lämna släpet utan uppsikt.

Har du inte möjlighet att prata med ditt försäkringsbolag kan du titta efter lås godkända enligt “klass 3”. Detta är den högsta certifiering av lås och uppnår alla kriterier. Köper du ett sådant lås är du med största sannolikhet på den säkra sidan.

Hitta rätt släpvagnslås

I de flesta fall monteras släpvagnslåset genom att du trär låset över släpets kulkoppling och sedan låser med ett hänglås eller diskuslås. De flesta kulkopplingar är av standardstorlek och passar med de flesta universal-lås som du hittar här. Men för att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att du kontrollerar måtten på ditt släps kulkoppning och jämför det med låset innan du beställer.

Utöver att säkerställa att låset passar med ditt släp så kan andra omständigheter vara viktiga att överväga vid köp av släpvagnslås. Du behöver vara medveten om hur släpvagnen ska användas och förvaras. Om det kommer stå oskyddat på allmän plats eller inlåst i ett garage. Fundera även på om du behöver kunna låsa släpet även när det är monterat på din bil.

Underhåll av låset

Ett bra släpvagnslås håller lång tid och kommer vara ett tryggt skydd under många år. Under förutsättning att du sköter om det. Ha för vana att kontrollera och ta hand om ditt lås med jämna mellanrum. Kontrollera att det fungerar som det ska, tvätta av det om det är smutsigt och smörj in det vid behov. 

Filtrera
27 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 27 produkter
Visar 27 av 27 produkter

Släpvagnslås

Släpvagnslås är ett viktigt sätt att säkra din släpvagn. Stölder av släpvagnar är ett växande problem, så det är viktigt att vidta åtgärder för att skydda din investering. Ett släpvagnslås är ett av de bästa sätten att göra detta. Släpvagnslås finns i olika stilar och kan användas på alla typer av släpvagnar. Det finns lås för släpvagnens koppling. Släpvagnslås är lätta att använda och kan vara ett bra sätt att avskräcka tjuvar. När du väljer ett släpvagnslås ska du se till att välja ett som är tillverkat av högkvalitativa material och som är utformat för just din typ av släpvagn. Släpvagnslås är en viktig del av skyddet av din släpvagn och garantera dess säkerhet. Det finns många olika typer av släpvagnslås, så se till att du väljer rätt lås för dina behov. Med lite forskning kan du hitta det perfekta släpvagnslåset för att hålla din släpvagn säker från tjuvar.