Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Stickdosa

Stickdosan är den “pluggen” du har på bilen som du kopplar din släpvagnskabel till. Om du har problem med att en eller flera lampor inte fungerar på släpet kan det bero på glapp mellan släpet och bilen och stickdosan kan behövas bytas ut.

Här hittar du 7- och 13-poliga stickdosor i flera olika modeller. För släpvagnar, husvagn, båttrailer och andra typer av kärror. Våra stickdosor håller alla en hög kvalitet och garanterar en säker och hållbar strömöverföring. 

Högkvalitativa stickdosor från Valeryd

Valeryds stickdosor är några av de bästa på marknaden. De ger än säkrare strömöverföring och håller längre än de flesta andra stickdosor du hittar på marknaden. Detta då Valeryds stickdosor består av mer mässing än konkurrenternas. Dessutom förzinkas alla kontaktytor. Detta innebär en stabilare anslutning mot kabeln, en förbättrad strömledningsförmåga och betydligt lägre risk för rost.

Slutresultatet blir en släpvagn där lyset inte glappar utan du kan vara trygg i belysningen fungerar som den ska. Stickdosan håller betydligt längre och du slipper merjobbet med att byta ut den i tid och otid. 

Byta stickdosa till släpvagn

Det är inte särskilt svårt att byta ut bilens stickdosa. Det som kan skapa vissa bekymmer och förvirring är när det kommer till att koppla ihop kablarna. Använd vår monteringsguide som hjälp. Där hittar du bland annat ett pedagogiskt kopplingsschema för både 7- och 13-poliga stickdosor.