Hitta rätt reservdelar till din släpvagn!

eller

Välj manuellt

Vart hittar jag påskjutstyp?
Vart hittar jag broms-id/originalnummer?

Broms id och påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av broms eller påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


Broms ID hittar du oftast antingen på bromskölden eller på en bricka på axeln på din släpvagn.Broms id


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenBroms id


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Vart hittar jag påskjutstyp?

Påskjuts id används av släpvagnstillverkare som identifikationsnummer för en viss typ av påskjutare. Genom detta nummer kan vi visa upp delar som matchar din släpvagn.


 


Påskjuts ID hittar du oftast instansat på påskjutaren alternativt på en bricka på påskjutarenPåskjuts IDPåskjuts ID


Läs mer i vår Guide om hur du hittar rätt identifikationsnummer för din släpvagn - Klicka Här

Lastramper

Använd en lastramp för säker lossning och lastning av din släpvagn, skåpbil eller pickup.

Ska du frakta ett arbetsfordon som till exempel en grävmaskin eller en fyrhjuling är en uppkörningsramp ett måste för att få upp fordonet på släpet. Men en bra lastramp underlättar även i många flera, enklare sammanhang.

Här på trailerhuset.se hittar du ett brett utbud av robusta och hållbara ramper. Vi har allt från lätta aluminiummodeller till tyngre stålramper för de riktigt tunga lasterna. Dessutom har alla ramper du hittar här en halkskyddad yta som garanterar ett säkert och tryggt grepp.

Olika typer av lastramper

Hos oss hittar du flera olika modeller av lastramper, var och en med sina egenskaper och fördelar. Vilken ramp som passar dig bäst beror på vilka förvaringsmöjligheter du har och hur du har tänkt använda den. Några av de vanligaste typerna av ramper är:

Fällbara lastramper

Dessa ramper är designade för att fällas upp när de inte används, för att spara utrymme och göra dem lättare att transportera. De är vanligtvis gjorda av lättviktsmaterial och kan ha en lägre viktkapacitet än andra typer av ramper.

Teleskoplastramper

Teleskopramper är designade för att vara justerbara i längd, vilket gör att de kan användas med släp i olika storlekar och höjder. Vanligtvis är de gjorda av robusta material och kan ha en högre viktkapacitet än andra typer av ramper.

Vågformade lastramper 

Vågformade ramper är designade med en välvd form, vilket gör att de kan ge extra utrymme för lågåkande föremål. De används vanligtvis för att lasta föremål med låg markfrigång, såsom motorcyklar eller terränghjulingar.

Så hittar du rätt lastramp

Det viktigaste att tänka på vid val av uppkörningsramp är längden på rampen och hur högt ditt släp är. Köper du en ramp som är för kort blir vinkeln för brant för fordonet du ska köra upp på släpvagnen. Är du osäker på vilken längd som passar dig bäst kan du använda dig av en enkel formel. Multiplicera släpets höjd med 3,5 så får du en bra vinkel på lastrampen. 

Den andra saken du behöver tänka på är hur mycket vikt rampen ska klara av. Maxvikten som en uppkörningsramp klarar av kan variera kraftigt från modell till modell. Vi har ramper som klarar allt från 200 kg upp till nästan två ton. Säkerställ att du hittar en ramp som passar dina behov och välj gärna en ramp som har något högre kapacitet. På så sätt kan du vara trygg i att du alltid håller dig inom ramarna för en trygg och säker lastning.

Filtrera
25 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd
Filtrera (0)
Visar 25 produkter
Visar 25 av 25 produkter