Fyrhjulingar, UTV, Quads, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!


Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Faktura/Kortavgift 0:-Snabba Leveranser

Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Gasfjäder

Gasfjäder och tillbehör till gasfjäder för släpvagnar. Använd sökfunktionen på vår hemsida eller filtrera fram rätt gasfjäder för dina ändamål.

Tyvärr går det inte att söka efter gasfjädrar via släpets registreringsnummer

OBSERVERA - Alla Gasfjädrar specialbeställs och fylls vid beställning till önskat tryck, vi kan därför inte ta retur på gasfjädrar om fel mått eller newtonvärde beställts

Montera och förvara alltid gasfjädern med cylindern uppåt.

GASFJÄDER
ÄNDSTYCKEN ÖVRIGA TILLBEHÖR GASFJÄDER

Behöver du hjälp att söka fram rätt gasfjäder för dina ändamål?

Använd sökfunktionen på valeryds Hemsida, Sök Rätt Gasfjäder Här! (Öppnar Ny Sida)

Genom denna sökfunktion kan du söka på Önskad Längd Samt Newtonvärde för att hitta en gasfjäder som passar just dig, sök sedan fram gasfjädern på vår hemsida via artikelnummret.


Gasfjäder information

Många användningsområden

Gasfjädrar finns i många olika sammanhang – bilar, båtar, släp, stolar, luckor, maskinhuvar, jordbruksmaskiner etc. När något behöver lyftas eller öppnas är gasfjädern ofta det bästa och mest praktiska hjälpmedlet att tillgå. De potentiella applikationerna för en gasfjäder är många och det är dina innovationer och idéer som tillsammans med en gasfjäder kan skapa funktionella produkter.

Hur fungerar en gasfjäder?

En gasfjäder består av kolvhus, kolvstång, kolv samt tätningar. Den är fylld med kvävgas till ett mycket högt tryck (upp till 230 bar) för att skapa en motkraft. Kvävgas är en inert gas som inte brinner, exploderar eller är giftig. Förutom kvävgasen finns det även en liten mängd olja i gasfjädern. Oljan ger en optimal smörjning samtidigt som den ger gasfjädern en hydraulisk dämpning i slutet på rörelsen.

Underhåll av gasfjäder

Gasfjädrar är underhållsfria. Smörj aldrig kolvstången med fett eller olja. Kolvstången får heller ej övermålas och bör skyddas mot slag och annat yttre våld. Cylindern får ej deformeras då sådan skada riskerar att förstöra tätningssystemet. Gasfjädrar bör heller ej utsättas för sidokrafter. Är fallet sådant att det är ofrånkomligt med små sidokrafter finns speciella fästen för att reducera dessa.

Ytterligare information

Valeryds gasfjädrar fungerar i omgivande temperaturer från -35°C till +90°C. Gasfjädrar får inte överhettas och inte läggas i öppen eld.

Gasfjädrar består till största delen av metall och kan därför återvinnas, dock måste de först göras trycklösa

  • Montera i möjligaste mån alltid gasfjädern med kolvstången nedåt så att oljan kan underhålla och smörja tätningen för bästa livslängd
  • Byt alltid båda gasfjädrarna samtidigt även om en fungerar för att undvika snedbelastning och att du får byta mer än nödvändigt
  • Undvik yttre påverkan på din gasfjäder repor och dylikt som försämrar och minskar livslängden på din gasfjäder